Verwijderen mos en algen van een rieten dak. Een garantie voor een langere levensduur. We voeren het graag voor u uit.

Als er langere tijd geen onderhoud aan uw rieten dak wordt gepleegd, kan het dak begroeid raken met mos en algen. Op zichzelf doen mos en alg niet zoveel kwaad aan het dak, maar het dak blijft wel lang nat, waardoor zich schimmels kunnen vestigen die het riet als het ware opeten. Daarom is het wel noodzakelijk om mos en algen van uw dak te verwijderen.

Het verwijderen van mos van uw rieten dak.

Mos vormt geen afsluitende laag, het heeft daardoor een wat minder effect op de droogtijd. Toch is het wel verstandig om het te verwijderen. Enerzijds om het esthetisch effect, anderzijds omdat vogels vaak in het mos gaan pikken (op zoek naar beestjes in het mos) en daarmee uw dak vernielen.

Mos kan niet chemisch bestreden worden, het moet eigenlijk altijd handmatig verwijderd worden, het z.g. kammen van het dak.

Het kammen gebeurt met een speciaal mes. Voorzichtig wordt een laagje mos (en algen) van het dak gesneden. Daarna wordt het dak glad en strak geklopt en met een bezem schoongeveegd.

Na de werkzaamheden zal het dak weer kunnen drogen en heeft het een langere levensduur. Ook krijgt het riet bijna de oude kleur terug en ziet het dak er als nieuw uit.

Verwijderen van algen van een rieten dak.

Algen kunnen zich snel vestigen en uitbreiden. Als de algaantasting stevig is, duurt het lang voordat het dak droog is. Bij het drogen vormt de alg schoteltjes, die ook de toplaag van het riet opentrekken. Bij een nieuwe regenbui dringt het water dan diep in het riet door. Waardoor het effect weer versterkt wordt.

Naast het mechanisch verwijderen van algen (zoals bij mos), kunnen algen ook gesprayd worden met een algendoder. Voor meer info, zie de pagina over algenbestrijding.

 

Een rieten dak dat regelmatig gesprayd wordt met een algendoder, gaat langer mee en ziet er schoon en egaal van kleur uit.

Ons werkgebied is globaal Zuid Nederland met een concentratie in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Maar natuurlijk voeren we van tijd tot tijd ook projecten in andere delen van het land uit.

Als u meer wilt weten over het verwijderen van mos en algen van uw rieten dak, bel of mail ons dan, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.