Wij zijn het ervaren rietdekkersbedrijf voor het dekken van een nieuw rieten dak van uw boerderij, villa of landhuis.

Voor een nieuw rieten dak op uw woning (bijvoorbeeld een boerderij, villa of landhuis), kunt u prima bij ons 

terecht. Wij hebben een lange ervaring (6 generaties!) in het dekken van een groot aantal typen woningen.

Het is verstandig om al in een vroeg stadium gebruik te maken van onze grote expertise.  Door onze kennis van de mogelijkheden én onmogelijkheden van het rietdekken al in de tekenfase met u (en uw architect) te delen, krijgt u uiteindelijk een beter eindproduct. Een dak dat optimaal te maken is, dat vaak een langere levensduur heeft en dat (omdat wij oog hebben voor detail) ook fraaier is.

Het traditionele dak

Wij dekken daken volgens de traditionele dekmethode en zijn geen voorstander van het schroefdak. Naar onze stellige overtuiging gaan traditioneel gedekte daken (een methode die zich al eeuwen heeft bewezen) langer mee dan daken gedekt volgens de recente schroefdakmethode.

Bij het traditionele rieten dak wordt het riet door de rietdekker op latten gelegd en vastgemaakt. Hierdoor kan het dak ventileren, waardoor het eerder droogt en minder gevoelig is voor algen en mos.

Afhankelijk van de hellingshoek en rietsoort kan een traditioneel dak zeker 30 jaar liggen.
Een levensduur van 40 jaar of langer is geen uitzondering.
Goed onderhoud is dan wel een voorwaarde!

Levensduur

De levensduur van een rieten dak is van een aantal factoren afhankelijk:

  • De kwaliteit van het riet is de voornaamste factor. Belangrijkste criterium daarbij is de vochtopname, hoe minder, hoe beter. Laboratoriumonderzoek kan dit duidelijk maken, daarin speelt de stichting een belangrijke rol.
  • De kwaliteit en vakmanschap van de rietdekker is uiteraard ook een factor, ervaring speelt daarin een belangrijke rol.
  • Verder van belang is dat er geen bomen om de woning staan. Bomen geven schaduw, daardoor blijft het riet langer nat en treedt meer mosvorming op.
  • Een steil dak is beter, het regenwater kan sneller afgevoerd worden voor het behoud van uw rieten dak.

Ons werkgebied is globaal Zuid Nederland met een concentratie in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Maar natuurlijk voeren we van tijd tot tijd ook projecten in andere delen van het land uit.

Als u meer wilt weten over het dekken van een nieuwe rieten kap van uw boerderij, villa of landhuis, bel of mail ons dan, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.