De reparatie van uw rieten dak is bij ons in ervaren handen.

Als het dak met mos begroeid is en op sommige plaatsen versleten, maar nog wel voldoende dikte heeft, kan het prima gerepareerd worden.

Zeker een rietdekkersbedrijf met een generatieslange ervaring (wij hebben 6 generaties lang ervaring!) is prima in staat om een dak te repareren. Vervangen is lang niet altijd nodig.

Bij een reparatie beginnen we altijd met het verwijderen van eventueel mos en algen, daarna wordt het riet glad en strak geklopt en worden de randen weer strak gemaakt.

Het kan voorkomen dat het riet op bepaalde plaatsen (die bijvoorbeeld lang vochtig blijven) echt versleten is. Op die plaatsen wordt het oude riet verwijderd en nieuw riet ingeklopt (het bijstoppen). Vervolgens wordt het hele dak schoongeveegd met een harde bezem.

Hierna kan het dak weer drogen waardoor de levensduur verlengd wordt. Ook krijgt het riet bijna de oude kleur terug en ziet het dak er als nieuw uit.

Het is wel raadzaam om tenslotte nog een mos- en algenbestrijding uit te voeren. De sporen van de mossen bevinden zich nog tussen het oude riet en het dak wordt na een jaar weer groen.

Ons werkgebied is globaal Zuid Nederland met een concentratie in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Maar natuurlijk voeren we van tijd tot tijd ook projecten in andere delen van het land uit.

Als u meer wilt weten over onze mogelijkheden voor het repareren van uw rieten dak , bel of mail ons dan, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.