Renovatie van het rieten dak (of kap) van uw boerderij, villa of landhuis. Het rietdekken is bij ons in vertrouwde handen.

Na een heel aantal jaren kan een rieten dak zodanig versleten zijn, dat onderhoud en kleine reparaties niet meer afdoende zijn om het dak mooi en waterdicht te houden. Een nieuw rieten dak is dan natuurlijk één mogelijkheid, maar vaak is renovatie een uitstekend alternatief.

Uiteraard is dit volkomen afhankelijk van de toestand van het dak, zodat een grondige inspectie ter plaatse noodzakelijk is om een goed oordeel te vellen. Op basis van onze inspectie kunnen we u de verschillende (financiële) alternatieven voorleggen, samen met ons vakkundig advies.

Bij een renovatie van het dak woont u (anders dan bij nieuwbouw) meestal in het huis. Het is dan ook prettig als de overlast voor u tot een minimum beperkt blijft. Wij werken alleen met eigen familieleden en zorgen altijd dat de bestaande beplanting van uw tuin ontzien wordt.

We beginnen bij renovatie altijd met het goed schoonmaken van het dak. Mos en algen worden verwijderd en het dak wordt schoongeveegd. Afhankelijk van de toestand van het dak, wordt het dak vervolgens geheel of gedeeltelijk bijgewerkt.

Het bijstoppen van het rieten dak.

Het kan voorkomen dat het riet op bepaalde plaatsen (die bijvoorbeeld lang vochtig blijven) echt versleten is. 

Op die plaatsen wordt het oude riet verwijderd en nieuw riet ingeklopt (het bijstoppen). Na het schoonmaken en eventueel bijstoppen wordt het dak met de klopper afgedreven zodat het er weer strak bij ligt. Ook worden de randen (aan de onderzijde en bij de dakkapellen) mooi strak geklopt. Als laatste wordt het dak nogmaals schoongeveegd.

Als het hele dak klaar is, wordt de tuin het terras (of het erf) met een bladblazer schoon geblazen. Al het (riet)afval wordt meegenomen, we maken er een sport van om alles netjes achter te laten. Ook dat is een vorm van kwaliteit.

Bij renovatie kunt u uw dak ook aanpassen.

Als u uw dak laat renoveren, is het wellicht ook raadzaam om eens kritisch naar uw dak te kijken. Het is een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld een dakkapel te realiseren, waardoor u op de bovenverdieping meer licht en ruimte krijgt. Want ook in een bestaand dak is een dakkapel prima te plaatsen. Meer info over dakkapellen in een rieten dak…

Ons werkgebied is globaal Zuid Nederland met een concentratie in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Maar natuurlijk voeren we van tijd tot tijd ook projecten in andere delen van het land uit.

Als u meer wilt weten over het renoveren  of repareren van uw rieten dak, bel of mail ons dan, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.