We dekken uw dak ook met Oudhollandse pannen (eventueel voorzien van stropoppen).

Hollandse dakpannen zijn typisch Nederlandse dakpannen. De benamingen voor dit type dakpan varieert van Oudhollandse pan, Hollandse dakpan, oude holle pan tot holle pan. Ze behoren tot de oudste dakpannen van de Nederlandse daken. Daarom worden deze dakpannen nog veel gebruikt voor de bedekking van vooral oude panden.

Bij het dekken van een dak met Oudhollandse pannen worden eigenlijk altijd stropoppen (of strodokken) gebruikt om zo tocht, inregenen en insneeuwen te verminderen. Naast deze bouwfysische eigenschappen ziet een dak van Oudhollandse pannen wat traditioneel voorzien is van stropoppen er aan de binnenzijde ook erg mooi uit. De dokken worden gemaakt van roggestro.

Het is een oud ambacht en als een van de weinige dakdekkers beheersen wij het ambacht van het dekken met stropoppen nog tot in de puntjes.

Ons werkgebied is globaal Zuid Nederland met een concentratie in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Maar natuurlijk voeren we van tijd tot tijd ook projecten in andere delen van het land uit.

Dus als uw dak gedekt moet worden met Oudhollandse pannen, neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden.