Dakkapellen en dakramen in uw rieten dak, ook voor bestaande rieten daken.

Een dakkapel zorgt dat u in de vertrekken op de bovenverdieping van uw woning meer ruimte en meer licht krijgt. Daardoor neemt het wooncomfort toe en met riet is een dakkapel vaak heel mooi en organisch af te werken.Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.Afhankelijk van de uitvoering van de dakkapel heeft de bovenkant van de dakkapel vaak een flauwere hellingshoek dan de rest van het dak. Door deze flauwere hellingshoek duurt het langer voordat regen afgevoerd is. Hierdoor blijft de bovenkant langer nat en zal versneld in kwaliteit achteruit gaan.

 

Globaal komen de volgende vormen dakkapel voor:

  • rechthoekige dakkapel: veel binnenruimte en licht, slechtere hellingshoek bovenkant.
  • ronde dakkapel: minder binnenruimte, weinig licht, betere waterafvoer bovenkant.
  • platte dakkapel: veel binnenruimte en licht, bovenzijde uitvoeren in ander materiaal.
  • zadel of schilddak dakkapel: mooi maar kwetsbaar.

Een dakraam ligt altijd in het dakvlak, ook hier kan met riet mooi omheen gewerkt worden. Een echte vakman kan hier probleemloos iets fraais van maken.

De onderzijde van de dakkapel kan (net als bij dakramen) met halve vorsten of met platte keramische pannen afgewerkt worden.

Dakkapel of dakraam in een bestaand rieten dak plaatsen

Een dakkapel of een dakraam in een bestaand rieten dak plaatsen is voor ons geen enkel probleem. We verwijderen in het bestaande dak een gedeelte van het riet, de dakkapel (of dakraam) wordt bouwkundig geplaatst en we dekken het riet tegen het bestaande riet aan. Afgezien van een (tijdelijk) kleurverschil, is niet te zien dat de dakkapel later is geplaatst. Na een aantal maanden is het kleurverschil bijgetrokken.

Wilt u extra ruimte creëren voor bijvoorbeeld een slaapkamer of werkkamer door middel van een dakkapel? We komen graag de mogelijkheden bij uw dak bekijken. U krijgt van ons eerlijk advies (gebaseerd op 6 generaties ervaring) en een reële offerte.

Mail of bel ons en we nemen zo snel mogelijk contact op.