Chemische mosbestrijding en algenbestrijding op het rieten dak, wij spuiten met speciale apparatuur en middelen.

De afgelopen tiental jaren is steeds meer duidelijk geworden dat met name algenontwikkeling op uw dak, zeker als het een gesloten laag vormt, de levensduur van uw dak zeer nadelig beïnvloedt. In mindere mate heeft mos hetzelfde effect.

Door algen en mos blijft het dak langer nat, algen sluiten het dak daarnaast af, waardoor het niet meer kan ademen. Hierdoor ontstaat een gunstig klimaat voor schimmels ( met name zachtrot-schimmels en paddenstoelen uit de micena-familie). Deze schimmels  leven van de afbraak van cellulose, een van de hoofdbestanddelen van riet, het gevolg is een dak dat (zonder preventief onderhoud) in tien tot vijftien jaar vergaat.

Daarom bieden wij chemische mosbestrijding en algenbestrijding voor uw rieten dak (of, zoals sommige zeggen rieten kap) aan.

Het dak wordt bij droog weer behandeld met een algenbestrijdingsmiddel. We vernevelen de oplossing over het dak. Dit doodt na enige tijd de algen, waardoor de groene aanslag verdwijnt, het dak droger blijft en de schimmels minder kans krijgen.

Chemische bestrijding van algen op een rieten dak.Over het algemeen is het voldoende als u uw dak een keer in de 3 jaar laat behandelen, maar uiteraard is dat afhankelijk van de ligging van uw pand (veel of weinig schaduw, bomen, etc.) en de vorm van het dak. Tijdens de jaarlijkse inspectie kunnen we prima bekijken of uw dak weer toe is aan een nieuwe algenbestrijding.

Ons werkgebied is globaal Zuid Nederland met een concentratie in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Maar natuurlijk voeren we van tijd tot tijd ook projecten in andere delen van het land uit.

Als u meer wilt weten over onze mogelijkheden voor de preventieve mosbestrijding en algenbestrijding op uw rieten dak, bel of mail ons dan, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.