Wij hebben veel ervaring in het bijwerken of repareren van het rieten dak van uw boerderij, villa of herenhuis.

Voor het bijwerken of repareren van een rieten dak zijn er, afhankelijk van de toestand van het dak, een aantal methoden. Vanuit onze generatielange ervaring kunnen wij u prima adviseren welke methode (of methodes) voor juist uw dak het beste zijn.

We beginnen bij het bijwerken altijd met het goed schoonmaken van het dak. Mos en algen worden verwijderd en het dak wordt schoongeveegd. Afhankelijk van de toestand van het dak, wordt het dak vervolgens geheel of gedeeltelijk bijgewerkt.

 

Het bijstoppen van het rieten dak.

Het kan voorkomen dat het riet op bepaalde plaatsen (die bijvoorbeeld lang vochtig blijven) echt versleten is. Op die plaatsen wordt het oude riet verwijderd en nieuw riet ingeklopt (het bijstoppen). Na het bijstoppen wordt het dak met de klopper afgedreven zodat het er weer strak bij ligt. Ook worden de randen (aan de onderzijde en bij de dakkapellen) mooi strak geklopt.

Vervolgens wordt het hele dak schoongeveegd met een harde bezem.

Bestrijding van algen en mossen.

Als er langere tijd geen onderhoud aan uw rieten dak wordt gepleegd, kan het dak begroeid raken met mos en algen. Op zichzelf doen mos en alg niet zoveel kwaad aan het dak, maar het dak blijft wel lang nat, waardoor zich schimmels kunnen vestigen die het riet als het ware opeten. Daarom is het wel noodzakelijk om mos en algen van uw dak te verwijderen. Mos moet handmatig verwijderd worden, algen kunnen we chemisch bestrijden.

Als het hele dak klaar is, wordt de tuin het terras (of het erf) met een bladblazer schoon geblazen. Al het (riet)afval wordt meegenomen, we maken er een sport van om alles netjes achter te laten. Ook dat is een vorm van kwaliteit.

Ons werkgebied is globaal Zuid Nederland met een concentratie in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Maar natuurlijk voeren we van tijd tot tijd ook projecten in andere delen van het land uit.

Als u meer wilt weten over het bijwerken van het rieten dak van uw boerderij, landhuis of villa, bel of mail ons dan, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.